Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Individus com nosaltres


Avui us presentem la nova novel·la de l’escriptor valencià Ferran Torrent, Individus com nosaltres, portadaun llibre frenètic. L’implacable retrat de la vida quotidiana, és una crònica sòrdida i frenètica d’aquest temps i d’aquest país, amb una filosofia immoral feta per outsiders que planeja per un panorama en què “les lleis i la justícia no sempre coincideixen”. Un pas de la indignació al cinisme.

Comença el 2015 i falta poc perquè el panorama polític valencià canviï com no ho ha fet en dècades… però la gent que viu contra corrent ni vol ni pot deixar de fer-ho. Marc Sendra, periodista convertit en autònom després d’abandonar el seu diari, prepara una novel·la sobre un atracament històric comès en ple centre de la ciutat. Ho farà amb l’ajuda de vells coneguts, com ara el Llargo, el Messié, el pare Rafel i el Mític Regino, a més del detectiu retirat Toni Butxana, els germans Torres i l’excomissari Tordera. No obstant això, s’hi entrebancaran un segrest i un assassinat totalment inesperats, ingredients que ell mateix pretenia afegir al llibre com a incentius i que acabaran formant part de la realitat més immediata…

Individus com nosaltres és la segona part d’Un dinar un dia qualsevol, que retrata València després de la crisi just abans d’un significatiu canvi polític al govern de la Generalitat. Una obra que reprèn el to i la temàtica de l’anterior, però amb més personatges, més humor i més cinisme. Torrent ja adverteix que la cosa no s’acaba aquí: “la meva intenció és fer una trilogia”. D’aquí a uns anys, llegir Ferran Torrent serà poc més que indispensable per entendre què ha estat la societat valenciana dels nostres dies, sobretot en un context sociopolític condicionat pel govern del Partit Popular, la crisi econòmica i els casos de corrupció. Un canvi de cicle que tindrà continuïtat.

Ferran Torrent (Sedaví, 1951), escriptor i periodista valencià, Ferran Torrent presenta el llibre Individus com nosaltresés un dels autors més importants de literatura de gènere en la nostra llengua. Entre les seves novel·les més celebrades destaquen Gràcies per la propina (1994), Societat limitada (2002), Bulevard dels Francesos (2010) i Ombres en la nit (2011). A més, col·labora cada dissabte i diumenge al programa de ràdio La primera pedra de RAC 1 des de fa uns quants anys. Caminaràs entre elefants és el seu tercer títol de no-ficció, després de Living l’Havana i Tocant València.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu totes aquestes obres de Ferrant Torrent.

logo departament cultura

Amb el suport del Departament de Cultura

 

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari