Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Arxiu per la categoria: NOVETATS

Selecció de novetats – desembre

SelNovetats

Aquesta és la selecció de novetats, corresponent al mes de desembre que inclou, com sempre, documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil, música, cinema i còmics.

portades 1

Entre les novetats per adults trobareu el llibre Fills del Nil, de Xavier Aldekoa. El Nil no és un riu. El Nil és molt més. El més gran dels rius africans és el cor de centenars de pobles i el testimoni infatigable de l’ascens i l’ocàs de les dinasties de faraons més poderoses de la Terra. El seu nom evoca secrets ocults en piràmides o cambres subterrànies i alimenta l’orgull de civilitzacions mil·lenàries que avui encara lluiten per sobreviure.

Pel que fa a la literatura us recomanem Origen, de Dan Brown. Nova història del professor Robert Langdon. En aquesta ocasió va al Guggenheim de Bilbao per assistir a un anunci que canviarà per sempre la faç de la ciència. L’amfitrió de la vetllada vol revelar un descobriment que donarà resposta a les dues preguntes que han obsessionat la humanitat des del principi dels temps.

A la secció infantil us presentem El tió de Nadal, de Care Santos. Sóc un tronc amb barretina que fa un somriure amical. Quan em trobes, ja endevines que falta poc per Nadal. De la nostra tradició en sóc un tros de memòria. Em vols conèixer millor? Una dotzena de poemes ben nadalencs per gaudir d’aquesta tradició. I l’ovella al seu corral et desitja Bon Nadal!

portades 2

De les novetats de còmics us destaquem Asylum, de Javier de Isusi. Marina, als seus 94 anys, recorda aquell camí que va recórrer des d’Otxandio fins a Barcelona, de Barcelona a França, de França a Veneçuela. Una experiència d’exili que es creua i es fon amb les de Sanza, Aina, Chris i Imelda, que fugen de la guerra i la violència.

Pel que fa a la música us proposem escoltar el disc Pleasure, de Feist. Sis anys després de Metals, Feist sona especialment bruta a aquest àlbum que no compta amb cap hit com ‘1 2 3 4’. Al costat del seu co-productor Mocky, l’artista deixa que el xiuxiueig de la cinta d’enregistrament ens acompanyi al llarg de tot el disc i amb prou feines retoca les cançons des de les seves primeres preses.

Per últim, a la secció de cinema us presentem la sèrie de televisió The Young Ones/Els Joves, de Geoff Posner. Els Joves és una comèdia de situació que es va començar a emetre a la BBC 1982. El programa combinava l’estil tradicional de les sitcoms amb la violenta astracanada, els canvis d’argument més incongruents i el surrealisme. El seu humor anàrquic i poc convencional va ajudar a portar la comèdia alternativa a la televisió als anys 80 i va convertir en noms coneguts els seus actors i guionistes.

Aquí us podeu descarregar el full amb les novetats del mes de desembre de 2017.

No hi ha comentaris

Olèrdulae. Els contes del Penedès de mar a terra endins

A tots les cultures humanes, cada cert temps ─cada dues o tres generacions─ algú té cura de traslladar a la contemporaneïtat, tots aquells relats, records i coneixements culturals, que s’aixopluguen sota la generosa denominació de costumari. Així ho fan, i ho han fet, totes les grans cultures que han existit, amb la oportuna intenció que els seus coetanis puguin comprendre-ho millor i poder seguir conservant-los com a propis i tradicionals; traslladant-los a una oralitat coincident, sense que això hagi de significar haver de transportar-los a un ambient matusserament present; traslladant-los a una sensibilitat coetània, tenint cura de no modificar barroerament les raons històriques, humanístiques, o ideològiques subjacents en el relat original. Bé, això és el què jo he intentat en aquest treball, portar les velles màximes aforístiques, proverbials, llegendistiques i rondallístiques del Penedès; relats i contes en definitiva, a la sensibilitat del nostre present. Espero haver-me’n sortit.”

portadaAixí presenta en Bienve Moya el seu últim llibre publicat per l’editorial El Cep i la Nansa, Olèrdulae. Els contes del Penedès de mar a terra endins.

Bienve Moya ens ofereix una galeria fantàstica d’aquells relats que esdevenen mítics sobre paratges i històries que tenen les seves arrels en l’oralitat. En aquest llibre, aquestes històries s’emmarquen en l’àmbit geogràfic que va de les ribes del Llobregat a les del Gaià, i el Penedès, l’Anoia i les Segarres com a marca septentrional. Un relats- contes en què Bienve Moya recrea, magistralment i amb voluntat literària, el que en podríem dir sons i rastres del territori: un imaginari que il·lustra els “llocs” amb més de 180 indrets, i noranta personatges. Una autèntic retaule mític d’aquestes contrades.

Al pròleg del llibre Albert Tubau, President de l’Institut d’Estudis Penedesencs ens explica que les terres penedesenques disposen d’un valuós relat llegendari que estudiosos com el Bienve han cuidat de cercar i recollir adequadament, seguint la tasca que en altres èpoques havien fet personatges de la talla de Víctor Balaguer, Teodor Creus i Corominas i altres prohoms.

En la presentació del llibre el dia 1 d’agost a La Sala, Sixte Moral glossa la figura de Bienve Moya com a mestre de la Cultura Popular, que durant molts anys era la parenta pobre de la Cultura i que amb el Bienve al capdavant i amb moltes més persones s’ha aconseguit que la Cultura Popular avui sigui un element més de la Cultura en majúscules i sense cap més qualificatiu.

Segons Sixte Moral, el Bienve abienve partir de la dècada dels setanta, pocs abans de la mort del dictador i encara després, va estar al capdavant d’un moviment que va treballar per fer possible la revifalla de la cultura popular. Com diem hi ha qui encapçala aquesta recuperació, entre ells i de manera destacada en Bienve, en fa teòrica i en fa pràctica durant uns quants anys, balla bastons, puja els castells, porta el drac, organitzant i inventant correfocs … però a més dóna continguts i l’adapta als nostres dies. Els “mestres” eren pocs perquè la cultura popular encara no tenia massa predicament i no si guanyaven masses diners encara.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de la ciutat trobareu totes aquestes obres de Bienve Moya.

No hi ha comentaris

‘Quédate este día y esta noche conmigo’ de Belén Gopegui

9788439733089Aquesta setmana us presentem com a novetat la darrera novel·la de l’escriptora madrilenya Belén Gopegui, ‘Quédate este día y esta noche conmigo’.

Aquesta és la història de Mateo i Olga, i és una sol·licitud de treball que té a Google per destinatari. És també la confessió de qui ha de valorar la proposta. A Mateo, interessat pels robots, li obsessiona esbrinar si el mèrit ha de ser bandejat de les relacions humanes. Olga, matemàtica i empresària retirada, creu que els models estadístics són narracions i que la probabilitat és una forma més precisa de nomenar l’acte de ser lliure.

Podria ser una història d’amor en la mesura en què la trobada, el diàleg i el desig de sentir la veu de l’altre construeixen un relat comú. I perquè, com en les històries d’amor, aquesta trobada alberga el desacord de dues formes diferents de ser i estar al món.

Mateo té la vida al davant i es nega a acceptar que aquesta vida no es pugui escriure des de la llibertat. Olga, bastant més enllà de la meitat del camí, no tem relegar el jo al fons d’un calaix ni associar el seu cos a una societat de la ment.

Els uneix la mateixa voluntat d’entendre el comportament de la realitat i de sentir què succeeix quan una màquina s’adona que és una màquina. Un Dante vehement i una Beatriz a punt de partir recorren un espai que és infern i també paradís.

1095112804_850215_0000000000_sumario_normalBelén Gopegui (Madrid, 1963) és llicenciada en dret. Durant un temps es va dedicar a ressenyar obres i fer entrevistes per a diverses publicacions, com el suplement de llibres del Sol, fins que l’editorial Anagrama publica la seva primera novel·la, La escala de los mapas, amb la qual guanya dos premis, el Premi Tigre Juan 1993 i el Premi Iberoamericà Santiago del Nou Extrem a primeres novel·les.

El 1995 publica el seu segon llibre, Tocarnos la cara que rep el mateix acolliment favorable de la crítica i el públic que la seva òpera prima.

Publica el seu tercer llibre, La conquista del aire en 1998 i dos anys després la novel·la es adaptada al cinema amb el títol Las razones del mis amigos amb guió d’Ángeles González-Sinde i direcció de Gerardo Herrero.

Comença així la seva relació amb el cinema. Escriu amb González-Sinde el guió de La suerte dormida, que va dirigir la mateixa González-Sinde i també escriu el guió d’El principio de Arqúimedes que dirigeix Gerardo Herrero el 2004.

Aquest mateix any publica El lado frio de la almohada, novel·la que tracta sobre la relació entre un diplomàtic nord-americà destinat a Madrid i intermediari en un tracte amb agents de la seguretat de l’Estat de Cuba i la seva contrapartida Laura Badia, una jove agent espanyola d’origen cubà.

Des d’aleshores ha publicat més novel·les tant per adults com per joves.

Trobareu els seus llibres al catàleg de les Biblioteques de Vilanova: Belén Gopegui

Us deixem amb una entrevista a l’autora al programa Late Motiv d’Andreu Buenafuente a Movistar #0.

No hi ha comentaris

‘L’interrogant gegant’ d’Eulàlia Canal i Sebastia Serra

portadaLa novetat del mes de desembre de la sala Infantil es L’interrogant gegant amb text d’Eulàlia Canal i il·lustracions del vilanoví Sebastià Serra.

Aquesta novetat és gentilesa de la llibreria La Mulassa, que cada mes fa donació d’un llibre infantil a cadascuna de les Biblioteques de la ciutat.

El dia que l’Arlet, el Lluc i l’Ibai van sortir d’excursió havia nevat tota la nit i la vall semblava un pastís de nata.

Malgrat l’advertiment de la seva mare perquè no s’allunyessin de casa, els tres germans van voler pujar fins al cim de la muntanya i contemplar els prats i els boscos a tocar del cel. Però, sense que ho sabessin, un perill molt fosc s’apropava entre els núvols.

Podeu llegir un fragment del conte aquí.

Eulàlia Canal (Granollers, 1963) és autora de literatura infantil i juvenil, i poetessa. Psicòloga de professió, ha col·laborat en diferents projectes infantils en el camp de la música i el teatre.

A Animallibres ha publicat Un somni dins el mitjó, L’arbre de les històries i La nena que només es va poder endur una cosa.

Recentment, ha guanyat el Premi Crítica Serra d’Or Infantil 2017 per Els fantasmes no truquen a la porta, amb il·lustracions de Roció Bonilla.

Trobareu més obres de l’Eulàlia a les Biblioteques de Vilanova: Eulàlia Canal

MOgVpyBB_400x400Sebastià Serra (Vilanova i la Geltrú, 1966) ha il·lustrat més d’una setantena de llibres infantils a Espanya, Itàlia, França, UK, Portugal, Taiwan, Brasil i els Estats Units.

Ha participat en programes de televisió, en espectacles familiars, material didàctic per diversos museus i institucions culturals.

Ha estat seleccionat en tres ocasions a la Mostra degli illustratori di libri per ragazzi de Bologna i també per la Society of Illustrators de New York, al Original Art: The Fine Art of Children’s Books Illustration.

Ha obtingut els premis Mercè Llimona, Lola Anglada, el Premi de la Crítica Serra d’Or i en dues ocasions el Premi Junceda de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya.

Si voleu saber més sobre en Sebastià, visiteu aquest article al nostre Biblioblog.

Trobareu tots els seus contes a les Biblioteques de Vilanova i la Geltrú: Sebastià Serra

Us deixem amb el bookitrailer del conte.

No hi ha comentaris

‘Doctor Extraño: maestro de las artes místicas’

mexsclam141Aquesta setmana podreu trobar com a novetat a la comicteca el primer volum de Doctor Extraño: maestro de las artes místicas de la co·lecció Omnigold publicat a Espanya per Panini Comics.

El Doctor Extraño és un personatge de còmic, un mag i superheroi de Marvel Comics que va ser creat per l’escriptor i editor Stan Lee i el dibuixant Steve Ditko i va aparèixer per primera vegada en el número 110 de Strange Tales (juliol de 1963).

És el responsable de defensar a l’univers Marvel d’amenaces místiques. És un mestre de les arts místiques i usa les seves habilitats per lluitar contra mags malvats i altres vilans sobrenaturals. També és consultat per altres superherois sobre assumptes sobrenaturals.

Stephen Strange era un famós neurocirurgià, cobdiciós i arrogant, fins que un accident li obliga a retirar-se. Turmentat per aquesta i altres desgràcies personals, Strange s’inicia en les arts místiques de la mà d’un misteriós gurú tibetà i adquireix poders amb els quals es compromet a repel·lir qualsevol amenaça que posi en perill aquesta dimensió… Aquests primers passos estan recollits en aquest impressionant tom de més de 600 pàgines a color que inclou l’origen del personatge i l’aparició de tots els seus grans enemics clàssics.

Stephen no té realment superpoders sinó que ha après a fer servir poders místics com la tele transportació, generació d’il·lusions i projecció d’energia. Obté aquests poders de l’energia mística ambiental, derivats de la Ment, l’Ànima i el cos i pot invocar alguns dels seus poders, com les flames dels Faltine, les bandes carmesies de Cyttorak i l’escut dels serafin.

També pot practicar el viatge astral, durant el qual és invisible i intangible, i només pot ser danyat mitjançant rituals místics més elaborats.

doctor-strange-at-his-best-5-magical-artifacts-of-the-sorcerer-supreme-of-the-earth

També posseeix els quatre objectes que indiquen la seva posició:

Ull d’Aggamotto: pot, entre altres coses, veure imatges del passat, detectar coses ocultes (com a mentides i entitats etèries) i convertir-se en un Portal interdimensional.

Orbe d’Aggamotto: els seus poders són detectar fonts de poder místic, clarividencia universal i viatge interdimensional.

Capa de levitació: com el seu nom indica, pot levitar (o millor dit, volar) a una velocitat màxima desconeguda, podent ser controlada a distància. També pot canviar de grandària, camuflar-se i crear un escut capaç de protegir de gairebé qualsevol atac màgic.

Llibre dels vishanti: és el major tractat sobre màgia blanca, sent la contrapartida del llibre de Darhold (el major tractat de Màgia negra).

També trobareu com a novetat aquesta setmana però a l’espai cinema l’adaptació del còmic que va realitzar Marvel el 2016 i va ser protagonitzada per l’actor britànic Benedict Cumberbatch.

Arran de l’estrena de la pel·lícula, Marvel va publicar un còmic anomenat Doctor Strange prelude que va comptar amb el dibuix del vilanoví Jorge Fornes.

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula.

No hi ha comentaris

Cessetans, entre Roma i Cartago

portadaL’any 218 aC l’imponent exèrcit del general cartaginès Anníbal surt de Sagunt, creua l’Ebre i es dirigeix als Alps, amb intenció d’atacar Roma per terra. L’episodi ha passat a ser molt cèlebre perquè hi havien elefants en l’expedició d’Anníbal. Els cessetans, que han vist passar de prop Anníbal, veuen ara que el conflicte se’ls allunya. La reacció de Roma, però, aviat convertirà la Cessetània en l’ull de l’huracà de la Segona Guerra Púnica.

Avui us presentem una novel·la gràfica, Cessetans, entre Roma i Cartago, d’Oriol Garcia Quera, que és el segon volum de la col·lecció de còmic històric Traç del Temps.

Oriol Garcia Quera recorda que, juntament amb l’època medieval, l’època “estrella” del jaciment d’Olèrdola és l’època ibèrica, a inicis del segle III abans de Crist, en la època dels ibers. El còmic planteja l’impacte que va tenir en la societat dels cessetans l’arribada de dues potències com Roma i Cartago. A les pàgines del llibre hi seran ben reconeixibles troballes extretes del jaciment d’Olèrdola i paratges del seu entorn natural. Tot, fruit del minuciós treball de camp i de documentació el que és considerat el millor autor català especialitzat en còmic històric.

El llibre conté un apartat inicial imatged’introducció històrica per contextualitzar els fets, una cloenda per plantejar “què se’n va fer després dels cessetans”, un glossari i una bibliografia. El plantejament d’aquest còmic és el de donar a conèixer de manera amena la història d’Olèrdola.

En el context de la segona Guerra Púnica, l’any 218 aC l’exèrcit del general cartaginès Anníbal creua l’Ebre i es dirigeix als Alps per atacar Roma per terra. El poblat d’Olèrdola era aliat dels romans. No existeix cap document que citi directament oriol+garciaOlèrdola en relació a la 2a Guerra Púnica, però sí que es té constància que la primera batalla que va enfrontar a Roma i Cartago a la península Ibèrica tenia lloc a la Cessetània, el poble iber al qual pertanyia Olèrdola. El domini romà de després va provocar un canvi en el sistema productiu a Olèrdola: se’ls va obligar a conrear la terra per a l’exèrcit però la romanització dels ibers no va ser immediata, atès que durant molts anys els ibers van mantenir la seva llengua.

L’Oriol Garcia Quera (1967) es un dels dibuixants de referència del còmic català actual. Com autor s’ha especialitzat en el còmic realista sobre el fets històrics de Catalunya. Va començar a publicar els seu primers dibuixos a Cavall Fort l’any 1987 amb Històries en blanc i negre. Des de 1989 és guanya la vida com a professor a l’Escola de Còmic Joso, a més de la seva feina com a dibuixant de còmics i de col·laborador en projectes museogràfics per a jaciments arqueològics, enciclopèdies, museus, revistes d’història.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu més obres d’Oriol Garcia Quera.

No hi ha comentaris

Ara comença tot

«He trigat quaranta anys a saber, o a intuir si més no, per què vull fer les coses. I és ara quan començo a entendre quin sentit té tot plegat i és ara, sobretot, que començo a saber cap on vull anar. És per això que és un bon moment per aturar-me i mirar enrere. Perquè si miro enrere no és per fer balanç de res ni per recrear-me en el passat, sinó perquè és la manera que he trobat de dir en veu alta que és ara quan comença tot

Avui us presentem un llibre biogràfic, Ara comença tot, portadade l’actor i director català Lluís Homar, coescrit amb el guionista Jordi Portals a partir dunes converses entre tots dos, on confessa la cara B de l’èxit, les febleses i els aprenentatges. I detalls increïbles com el cop de puny que va clavar a Lluís Pasqual als assajos d’ El vostre gust.

Lluís Homar, un dels actors més reconeguts del nostre país, fa, en aquest llibre, un exercici molt valent de sinceritat. Homar parla obertament de la seva carrera i de la seva vida. Teatre Lliure, Fabià Puigserver, Anna Lizaran, Lluís Pasqual, Pedro Almodóvar, Xavier Albertí, Nova York, Terra baixa, Hamlet. Lluís Homar explica moltes coses que mai no ha explicat. De voler ser el millor actor del món al preu que fos a voler guanyar la cursa de la vida. Aquest és el canvi que ha viscut i que ara vol compartir. Perquè guanyar la cursa de la vida és possible. Aquest és el gran missatge del llibre. Ara comença tot és un llibre escrit des del record, des del dubte, des de la certesa, des de la por, des de l’entusiasme, des de la complicitat. I, sobretot, des de l’honestedat. Escrit amb l’emoció a flor de pell, amb l’ànima, a vegades amb un somriure als llavis, a vegades amb llàgrimes als ulls.

jordi portalsJordi Portals (Barcelona, 1972) és llicenciat en Periodisme i treballa des de fa més de vint anys com a guionista de televisió. Ha escrit guions per a més de quaranta programes, sobretot de TV3 i TVE, com El Club, Sota Terra, Els Pirineus des de l’aire, Qui corre, vola o Redes. Recentment ha escrit documentals com La cançó censurada i n’ha dirigit d’altres com Prim, anatomia d’un general i Paco Candel, l’altre català. És autor del recull de contes Regala’m un minut més i de l’assaig humorístic El futbol és així, i ha guanyat més d’una trentena de premis de narrativa curta. També ha escrit diverses obres teatrals, entre les quals cal esmentar Nebraska, premi Recull de teatre 2012, Fred, accèssit al premi Ciutat de Gandia de teatre 2011, i Cercles concèntrics, premi de teatre d’humor El Castell dels Tres Dragons 1999.

Lluís Homar (Barcelona, 1957) és actor i director Lluis-Homarde teatre. L’any 1976 va formar part de l’equip fundador del Teatre Lliure, on va participar en més d’una trentena d’espectacles i del qual va ser director artístic entre el 1992 i el 1998. Entre els seus darrers treballs teatrals destaquen Terra de ningú (2013), Terra baixa (2014), pel qual va ser guardonat amb el Premi Max al millor actor protagonista, i El professor Bernhardi (2016). L’any 2006 va guanyar el Premi Nacional de Teatre per la seva interpretació en l’obra L’home de teatre. Des del seu debut a La plaça del Diamant l’any 1981, al cinema ha treballat en unes cinquanta pel·lícules amb directors com Francesc Betriu, Pau Freixas, Pedro Almodóvar, Antonio Hernández o Montxo Armendáriz. L’any 2012 va guanyar el premi Goya i el premi Gaudí pel seu paper a la pel·lícula Eva. També ha participat en nombroses produccions televisives. Ha guanyat en dues ocasions el Premio de la Academia de la Televisión pels seus papers a les sèries 23 F El día más difícil del Rey i Hispania.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu DVD’s amb algunes de les pel·lícules de Lluís Homar.

No hi ha comentaris

Tardor de sèries: ‘La caza. Temporada 1′

anuncio-oficial-del-blu-ray-de-la-caza-the-fall-primera-temporada-l_coverAra que ja som a la tardor, una nova temporada de sèries comença a la televisió. A la Biblioteca Armand Cardona també ens afegim a aquesta estrena i cada quinze dies podreu trobar com a novetats a l’espai de cinema alguna nova sèrie.

Aquesta setmana us presentem la primera temporada de la sèrie nord-irlandesa La Caza (The Fall), protagonitzada per l’actriu nord-americana Gillian Anderson i l’actor britànic Jamie Dornan.

La sèrie es va estrenar a Irlanda el 12 de maig de 2013 per la cadena RTÉ One, i al Regne Unit el 13 de maig de 2013 per la cadena BBC Two. A Espanya es va estrenar el 13 de febrer de 2014 pel canal AXN. Va tenir una durada de tres temporades, amb 17 episodis i va finalitzar el 28 d’octubre de 2016.

La història de La Caza comença quan la detectiu Stella Gibson (Gillian Anderson) d’Scotland Yard, rep la notificació que hi ha un crim que li pot interessar investigar: es tracta de l’assassinat d’una jove arquitecta a la ciutat de Belfast, capital d’Irlanda del Nord.

La recerca de l’assassinat està estancada des de fa temps i els detectius estan perduts sobre aquest tema. Llavors Gibson és transferida temporalment al Servei de Policia d’Irlanda del Nord perquè realitzi una inspecció de la recerca policial del crim, per veure si hi hagut algun error i intentar establir una nova línia de recerca que condueixi a la resolució del crim.

En arribar el Cap de Policia, Jim Burns (John Lynch), un antic amant i responsable que l’hagin cridat per al treball, li adverteix que hi ha components polítics delicats en el cas, ja que la víctima era la jove d’un ministre protestant unionista del Govern d’Irlanda del Nord.

Paral·lelament, des del mateix inici de l’episodi pilot es dóna a conèixer que el responsable del crim és un assassí en sèrie, un depredador sexual, anomenat Paul Spector (Jamie Dornan), un psicòleg casat i amb dos fills petits, que porta una doble vida.

the_fall

Gibson aviat estableix una relació entre el crim de l’arquitecta i un altre anterior, i dedueix que es tracta d’un assassí en sèrie que persegueix a dones joves i belles, d’uns trenta anys i altament qualificades. Abans de matar-les, l’Spector investiga en profunditat i espia les seves futures víctimes.

Al llarg de la sèrie es desenvolupen dues històries paral·lales, la de la detectiu Gibson intentant donar caça a l’assassí i la d’Spector empaitant les seves víctimes. Tot això amb el teló de fons de les tensions polítiques i socials que encara genera el conflicte armat i terrorista que va patir Irlanda del Nord i la va dividir entre catòlics nacionalistes o republicans i protestants unionistes.

Us deixem amb el tràiler de la primera temporada de la sèrie.

No hi ha comentaris

Origen, de Dan Brown

capçalera

 

portadaAvui us presentem un dels títols més venuts d’aquest any, la novel·la Origen de l’escriptor estatunidenc Dan Brown. És la continuació de la saga de novel·les protagonitzades per Robert Langdon, que per ordre cronològic són Àngels i Dimonis, El Codi Da Vinci, El Símbol Perdut, i Inferno.

En aquest llibre Robert Langdon, professor de simbologia i de iconografia religiosa de la universitat de Harvard, va al Museu Guggenheim Bilbao per assistir a un transcendental anunci que «canviarà la faç de la ciència per sempre». L’amfitrió de la vetllada és Edmond Kirsch, un jove multimilionari a qui els visionaris invents tecnològics i audaços prediccions l’han convertit en una figura de renom mundial. Kirsch, un dels alumnes més brillants de Langdon anys enrere, es disposa a revelar un extraordinari descobriment que donarà resposta a les dues preguntes que han obsessionat a la humanitat des del principi dels temps: d’on venim? a on anem?

Al poc temps de començar la presentació, meticulosament orquestrada per Edmond Kirsch i la directora del museu Ambra Vidal, esclata el caos per sorpresa de centenars de convidats i milions d’espectadors a tot el món. Davant la imminent amenaça que el valuós troballa es perdi per sempre, Langdon i Ambra han de fugir desesperadament a Barcelona i iniciar una carrera contrarellotge per localitzar la críptica contrasenya que els donarà accés al revolucionari secret de Kirsch.

Langdon i Ambra descobriran els episodis més foscos de la Història i de l’extremisme religiós. Seguint un rastre de pistes compost per obres d’art modern i enigmàtics símbols, tindran poques hores per intentar desvetllar la fascinant investigació de Kirsch i la seva colpidora revelació sobre l’origen i el destí de la Humanitat.

Origen s’ambienta Íntegrament a AppleMarkl’estat espanyol. Barcelona, Bilbao, Madrid i Sevilla són els escenaris principals en què transcorre la nova aventura de Robert Langdon. De la mà de l’autor el lector recorrerà escenaris com el Monestir de Montserrat, la Casa Milà (la Pedrera), la Sagrada Família, el Museu Guggenheim Bilbao, el Palau Reial o la catedral de Sevilla.Com ja va succeir amb París a El codi Da Vinci, amb Roma en Àngels i dimonis o amb Florència en Inferno, els escenaris de les novel·les de Dan Brown sempre han estat un element clau en les seves trames.

Dan Brown és l’autor número 1 de The New York Times de diverses novel·les, a més a més de les de la saga de Robert Langdon, com La conspiración i Fortalesa digital. Viu a Nova Anglaterra amb la seva dona i és llicenciat de l’Amherst College i de la Phillips Exeter Academy, on va ser professor abans de dedicar-se completament a l’escriptura.

 

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu totes aquestes obres de Dan Brown, i la pel·lícula Ángeles y demonios basada en la seva obra del mateix títol.

No hi ha comentaris

Res no és real

portadaDavid Gálvez presenta a Res no és real un món de recol·lectors de maduixes tancat en una campana de cristall. Mostra una metàfora del món on som, exemplifica l’abast formal que de Punts de fuga (de la faula a l’assaig ficcional, del conte a la paradoxa, del relat mitològic al metaliterari, de la narrativa d’aventures a la de tesi, de les memòries a l’autoficció), perquè en el relat que hi té planteja la consubstanciació del lector en els protagonistes dels personatges d’uns quants autors clàssics (Twain, Cervantes, Poe i Melville); ja es pot veure, doncs, que l’amplitud de mires és constitutiva.” Xavier Coromina, Diari El Punt Avui

 

Avui us presentem la novel·la Res no és real, de l’autor nascut a Vilanova i la Geltrú però resident a Andorra David Gálvez.

 

En Campverd escriu per salvar les paraules, la seva missió és impedir que desapareguin. Li calen per poder continuar relatant el dia a dia de la seva comunitat aïllada. Són gent senzilla, la seva vida gira al voltant dels grans camps de maduixes, on treballen i viuen, atrapats en una rutina aparentment arbitrària, ignorants del món que existeixGalvez més enllà. A través d’aquesta història, David Gálvez construeix una reflexió entorn del llenguatge, la memòria i les estructures socials i ens col·loca davant d’un paisatge llunyà que, de mica en mica, esdevé estranyament proper.

 

David Gálvez Casellas (Vilanova i la Geltrú, 1970) és un escriptor andorrà en llengua catalana i castellana. Ha destacat com a articulista i narrador, tot i que també ha fet incursions en poesia i assaig. Ha publicat més d’una setantena d’articles en diaris, revistes i publicacions andorranes, catalanes i argentines. És membre de l’equip de redacció i articulista de la revistacartes mortesPortella“. Té dos blogs, David Gálvez Casellas, què es diu sobre el que escric, i Cinc cèntims, el blog de domesticitats.

 

Del mateix autor, a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la ciutat també podreu trobar la novel·la Cartes mortes, on un narrador histèric buscarà de manera obsessiva un sentit ocult i continu entre novel·les, escriptors, obres d’art i la seva pròpia existència. Ja no hi ha límits entre literatura i realitat. Ens trobem davant d’una teranyina que abraça localitzacions com Buenos Aires, París, algun lloc indeterminat d’Alemanya, Bombai i Andorra, per on es passegen personatges com Artaud, Kafka, Gombrowicz o Hitler, i dins la qual el lector es trobarà arrossegat per una aventura literària amb pocs precedents en la nostra llengua.

 

No hi ha comentaris

Pàgina Següent »